Σε τελικό στάδιο η νέα BMW Σειρά 5

Με περισσότερες απο 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις οι έως τώρα οι προκάτοχοι της νέας σειράς 5 δεν μπορεί παρά να θέτουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Κρίνοντας απο τις πρώτες μέχρις στιγμής εντυπώσεις η νέα Σειρά 5 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Διαθέτει πολλά νέα συστήματα για την υποστήριξη του οδηγού ,νέο λειτουργικό σύστημα και εξτρά εξοπλισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γνωστό σύστημα idrive με την 10,25 ιντσών οθόνη η οποία πλέον δέχεται φωνητικές εντολές , εντολές με απομακρυσμένες χειρονομίες καθώς και εντολές με λειτουργία αφής. Το πολυτελές μοντέλο προσφέρει επίσης Wifi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 7 συσκευών καθώς και ενεργοποίηση του πασίγνωστου συστήματος Carplay. Συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως τα Active Cruise Control , Intelligent Speed Assist αλλά και Lane Change Assistant και Lane keeping assistant αναλαμβάνουν τον έλεγχο του γκαζιού και του φρένου καθώς και του τιμονιού. Εντυπωσιάζει επίσης το Remote Parking που επιτρέπει το παρκάρισμα του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό με χρήση του κλειδιού του αυτοκινήτου το οποίο παρουσιάζει λειτουργίες ενός υπέρ σύγχρονου μίνι υπολογιστή. Πηγαίνοντας την εξέλιξη πολλά βήματα πιο πέρα προσφέρετε επίσης η δυνατότητα μικρής ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στρέψης του πίσω άξονα κίνησης εντός της στροφής ώστε να αυξάνετε η οδηγική επίδοση .

Όσο αφορά το αμάξωμα όπως έχει ήδη αναφερθεί πιο πληθωρική απο τον προκάτοχο της κατα 36mm μακρύτερη με συνολικό μήκος 4.935mm , 6mm φαρδύτερη με συνολικό πλάτος 1.868mm και 2mm ψηλότερη με συνολικό ύψος 1.466mm δεν μπορεί παρά να προκαλεί δέος. Το μεγαλύτερο συνήθως είναι και βαρύτερο! Όχι στα εργαστήρια εξέλιξης της bmw πάντως, η οποία με την νέα τεχνική bmw efficient lightweight με αυξημένη χρήση αλουμινίου και ατσάλι υψηλής αντοχής πετυχαίνει τη μείωση του βάρους έως και 100kg σε σχέση με τον προκάτοχο του μοντέλου.Η νέα Σειρά 5 θα κάνει επίσημο, παγκόσμιο ντεμπούτο στις 17 Φεβρουαρίου 2017,ενώ η διαδικασία προ παραγγελιών έχει ήδη αρχίσει.